Suspectezi ca te-ai infectat cu virusul SARS-CoV-2?

Scapa de neliniste si vino sa te testezi!

Ne bucuram sa anuntam ca in clinica ProfMedica se poate face recoltarea pentru testul RealTime – PCR pentru depistarea infectiei cu virusul SARS-CoV-2.

Testul diagnostic al SARS-CoV-2 este un test de tip RT-PCR (reactia de polimerizare in lant) prelucrarea efectuandu-se din materialul biologic recoltat prin exsudat nazofaringian sau exsudatului orofaringian. Aceasta metoda detecteaza virusul in timpul unei infectii curente.


PROGRAMEAZA-TE ACUM!

Numar de telefon pentru programari testare RT-PCR – 0728.826.820 – de luni pana vineri in intervalul orar 12.00 – 15.00

TESTARE Real Time – PCR* – 300 lei


  • Se recomanda pentru depistrea infectiei cu virusul SARS CoV-2. Persoana cu rezultat pozitiv la acest test are infectie activa, indiferent daca are sau nu simptome
  • Se recolteaza secretie nasofaringiana/ orofaringiana, procedura fiind asemanatoare cu recoltarea unui exsudat nazal/ faringian
  • Recoltarea se face pe baza de programare in fiecare zi de luni pana vineri in intervalul orar 09.00 – 12.00
  • Pregatire medicala: prelevarea trebuie facuta fie inainte de toaleta cavitatii bucale sau ingestia de alimente sau lichide, fie la 4 ore dupa acestea; pacientul nu trebuie sa fie in tratament cu solutii oftalmice si picaturi nazale
  • Rezultatele sunt disponibile in trei zile lucratoare de la momentul recoltarii
  • Rezultatele se elibereaza atat in limba romana cat si in limba engleza
  • Recoltarea se poate face cu recomandare scrisa de la medic sau la cerere

Testul Real Time PCR poate fi solicitat de companii sau de persoanele care trebuie sa calatoreasca in afara tarii.

Testarea Real Time PCR se realizeaza in parteneriat cu centre medicale autorizate.

Testele RT-PCR sunt utilizate pentru a detecta direct prezenta unui antigen, mai degraba decat prezenta raspunsului imun al organismului sau a anticorpilor.

Un rezultat pozitiv este sugestiv pentru diagnosticul COVID-19, iar un rezultat nedetectabil (negativ) indica absenta in proba analizata a virusului SARS-COV-2. Exista posibilitatea unor rezultate fals negative, avand in vedere faptul ca rezultatul RT-PCR poate fi influentat atat de stadiul infectiei, cat si de calitatea specimenului recoltat.

Rezultatul reprezinta statusul viral din momentul recoltarii, astfel un rezultat sau mai multe rezultate nedetectabile nu exclud posibilitatea existentei infectiei cu Covid–19.

Rezultatele vor fi interpretate in context clinic de catre medicul specialist.

Pentru determinarea raspunsului imun al organismului la infectie (daca pacientul a fost expus si a dezvoltat anticorpi) se recomanda testarea serologica a imunoglobulinelor IgM si IgG.

Va reamintim faptul ca spitalele publice desemnate de Ministerul Sanatatii sunt singurele unitati medicale autorizate sa gestioneze cazurile suspecte si infectiile cu coronavirus. In cazul in care prezentati simptome specifice infectiei cu virusul SARS Cov-2 (febra, dureri de cap, dificultati de respiratie sau inghitire, tuse intensa, oboseala inexplicabila), va rugam sa luati legatura telefonic cu medicul de familie.


Contact

Str. Sfantul Elefterie, nr. 53, et. 1, sector 5, Bucuresti

Pentru progranări folositi formularul de contact sau numerele de telefon afisate pe pagina PROGRAMARI CONSULTATII

Copyright ProfMedica 2022. Toate drepturile rezervate.