Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/profmeueg/public_html/wp-content/themes/medicare/single.php on line 134

Iuliana, Constanta

Incepand din anul 2007 am inceput sa fac determinari de diversi markeri tumorali dar in 2012, m-am hotarat pur si simplu sa fac mamografie – m-am gandit ca, tinand cont de varsta mea, deja ar fi trebuit sa fiu la a doua, a treia mamografie.

M-am programat pentru mamografie la o clinica privata, foarte increzatoare ca totul este in regula, deoarece markerii erau in parametri normali. Rezultatul mamografiei si rezultatele altor examene medicale complementare, au orientat catre un diagnostic neasteptat si nedorit. Socul resimtit a fost foarte puternic, mai ales pe plan psihic, emotional, in special pentru ca eram intr-o perioada de singuratate…am refuzat adevarul, am sperat intr-o eroare de diagnostic, am oscilat intre optimism si pesimism, intre lacrimi si sperante pana cand … intr-o zi, am considerat ca trebuie sa depasesc acest soc si sa trec la actiune. Am gandit ca va fi mult mai bine daca voi lua masuri cat mai rapid, ca orice zi ce trecea era in defavoarea mea……
Afland de domnul Prof. Dr. Alexandru Blidaru din revista Formula As, am dorit sa ajung neaparat la dansul si m-am programat la o clinica private din Bucuresti. Domnul Profesor Blidaru a studiat cu multa atentie investigatiile facute (mamografie si ecografie mamara) si mi-a spus ca am niste calcifieri la nivelul ambilor sani, mai numeroase in sanul drept, iar indicatia de tratament a fost intervetia chirurgicala. Fara nicio ezitare am amanat operatia de litiaza biliara pe care o aveam deja programata si am acordat prioritate problemei nou aparute care chiar era o urgenta.
Am ales calea chirurgicala mai ales ca nu era vorba de o operatie radicala de extirpare a sanului si m-am programat de indata pentru operatie la Institutul Oncologic Bucuresti. Conditiile din spital, promtitudinea, atitudinea, inaltul professionalism de care a dat dovada intregul personal medical, m-au ajutat sa trec mai usor peste aceasta perioada si peste cea care urma deoarece examenul histopatologic la parafina a stabilit diagnosticul de tumora maligna pe canalul duct. Am repetat analiza la Spitalul Victor Babes, in urma careia s-a confirmat diagnosticul histopatologic.
Au fost momente foarte grele, de aproximativ o luna, in care am dus lupta cu stabilizarea mea, fizica si psihica. Am facut 25 de sedinte de radioterapie, apoi am inceput tratamentul medicamentos cu Arimidex (pe care il voi lua timp de 5 ani) si am inceput lupta pentru normalizarea greutatii corporale, lupta cu kilogramele in plus, grasimea fiind “prietena” cu cancerul.
Rezultatele au fost bune, incurajatoare, cu atat mai mult cu cat vedeam ca plaga operatorie se cicatriza frumos si ca acele kilograme in plus dispareau unul cate unul iar corpul meu incepea sa recapete forma normala, naturala a varstei.

Evident ca aceste schimbari prin care am trecut au adus o imbunatatire a relatiilor din familie si din afara ei; am devenit mai sociabila, mai sigura pe mine, mai linistita, mai optimista si mai ambitioasa in planurile mele de revenire la o viata normala.
La un de la ultima sedinta de radioterapie am inceput din nou investigatiile (mamografie, ecografie, rmn, examen babes-papanicolau si ecografie transvagiala) si, cu rezultatele acestor investigatii, m-am prezentat la d-nul Prof. Dr.Alexandru Blidaru, care m-a declarat un om vindecat, motiv pentru care-i multumesc din suflet. Am avut surpriza sa-mi spuna ca si modificarile din sanul stang se remisesera complet si dumnealui m-a considerat vindecata. Tratamentul indicat a avut un procent de reusita de 100%. In continuare mi-a recomandat sa efectuez analize si investigatii de rutina la fiecare sase luni, iar la control sa merg o data pe an.
Transmit tuturor femeilor sa faca o actiune preventiva pentru depistarea precoce a bolii, in momentul de fata dispunand de multe metode moderne de investigare si de specialisti de renume in acest sens (radiologi, senologi, oncologi, chirurgi) si, atunci cand descopera anomalii, sa actioneze rapid.
Este mai usor,mai comod,mai putin costisitor sa previi decat sa tratezi!

Orice zi conteaza! Fiecare clipa poate fi frumoasa daca luptam pentru ea, daca stim sa ne bucuram de ea si daca stim sa impartasim si celorlalti frumusetea ei!


INAPOI LA TESTIMONIALE

Contact

Str. Sfantul Elefterie, nr. 53, et. 1, sector 5, Bucuresti

Pentru progranări folositi formularul de contact sau numerele de telefon afisate pe pagina PROGRAMARI CONSULTATII

Copyright ProfMedica 2022. Toate drepturile rezervate.